Başlangıç > Bilinmeyen, Tarih > Mısır Piramitleri Betondanmı Yapılmış ?..

Mısır Piramitleri Betondanmı Yapılmış ?..

Turizm sektörüne milyarlarca dolar kazandıran bu tarihi yapıları “gizemli” tutmak, sadece tur şirketlerinin ve tüccarların çıkarınadır.

Oysa Mısır piramitlerine dair sorular hâlâ gündemde. Bu taşları nasıl kesmişler? Bu koca kaya parçalarını uzak mesafelerden nasıl taşımışlar? Bu taşları yükseğe nasıl kaldırmışlar? Bu taşları mükemmel bir şekilde üst üste nasıl yerleştirmişler?   Bu sorular bugün Mısır piramitleri için sunulan geleneksel teorinin cevaplayamadığı sorulardır. Bildiğimiz (öğretilen) tek şey bu yapının, taş ocaklarında koca kaya parçalarından kesilmiş ve yontulmuş ağır bloklardan yapıldığıdır.

Bütün sorulara cevap veren ve geleneksel teorileri altüst eden bir açıklama, Fransa’daki Geopolymer Institute başkanı Prof. Joseph Davidovits tarafından yapıldı. Joseph Davidovits 20 yıl önce dünyayı ( ve Mısır piramitlerini) sarsacak bir kitap yazdı. “Piramitler: bilmece çözülmüştür” adlı kitap kısa sürede popüler oldu ve manşetlerde yerini aldı. Kimya profesörü olan Joseph Davidovits piramitlerin nasıl inşa edildiğini açıklıyordu. Ancak belli bir süre sonra profesörün ortaya çıkardığı gerçekler gündem dışı bırakıldı, unutuldu ve adeta gizlendi.

Joseph Davidovitsin iddiasına göre piramitler sanıldığı gibi kaya parçalarından kesilmiş bloklardan yapılmamıştı. Davidovits’e göre Mısırlılar beton benzeri bir karışım yaparak bu malzemeyi kalıplara döküyor ve donmasını bekleyerek “taş bloklar” elde ediyorlardı. Davitovits’in ekibi Mısır piramitlerinde kullanılan blokların kopyasını yaparak bu teoriyi doğrulamış oldu. Alttaki videoda Mısır piramitinin (bir kısmının) yeniden yapılışını izleyebilirsiniz.

 

Dahası Mısırlıların kullanacağı bu malzemeyi uzaktan getirmeleri de gerekmiyordu. Çünkü kireç tozundan oluşan bu malzeme Nil nehrinin deltasında biriken tortularda mevcuttu ve “bereketli nehir” bu malzemeyi Mısırlıların ayağına kadar sürükleyerek getiriyordu.
Ahşaptan yapılmış kalıplara dökülen harç donduktan sonra, kalıp parçaları sökülüyor ve yeni bir blok için tekrar birleştiriliyor. Bir üst sıradaki bloklar dökülürken, alt sıradaki taşın eğri yüzeyi örtülmüş oluyor; bu da taşların nasıl üst üste mükemmelce “yerleştirilmiş” olduğunu açıklıyor. Üstelik bu “antik beton”, bizim betonumuzdan daha katı ve çevre etkilerine karşı daha dirençlidir, çünkü kimyasal reaksiyonlar sonucunda daha çabuk ve daha mükemmel şekilde kurumaktadır.
İşte size Mısır piramitlerinin gizemine dair en bilimsel açıklama. Davidovits’in teorisi ve videoda gördüğünüz görüntüleri yeterli bulmuyorsanız, acele etmeyin çünkü bir şey daha var.
Kireç taşı ve tozu bu karışımın ana maddesiydi ve piramitteki blokları doğal kireç taşından (kayasından) ayırt etmek çok zordu. Taşların yapay olup olmadığını öğrenmek için, numuneleri mikroskopik düzeyde incelemek gerekiyordu. Keops piramitinden alınan taş örneklerini mikroskopla incelerken, Prof. Davidovits insan saçı izleri, daha sonra ise 21 cm. uzunluğunda bütün bir insan saçı keşfetti. Saç, taşın içine nasıl girmişti? Olsa olsa Mısırlı bir beton karıştırıcısının başından düşmüştür.
geopolymer.org

 

 

https://insanveevren.files.wordpress.com/2011/10/evren-ve-insan-gif24.gif?w=600

 

Kategoriler:Bilinmeyen, Tarih
  1. Nati
    21 Ekim 2012, 16:30

    Piramitlerde tek tip bloklar ve taşlar kullanılmadığı bilinen bir şey.. Sadece dış yapıdaki taşlar bile incelense yetersiz kalıyor teori. Kaldı ki piramitlerin içi yek pare granit doludur. Hatta İslami fetihte hazine buluruz umuduyla girilen piramitte karşılarına çıkan amansız granit bloğu sıcak sirke ve soğuk suyla parçalamaya çalıştıklarını anlatan meseleler vardır. Bu teori belki inşa tekniklerinden sadece birini anlatmaya yeterli olabilir ve ispatlanamamış bir teoridir. Zira kireçtaşı, su, sodyum karbonat, soda, kil ile bu teoriye göre bloklar yerinde karışım yapılıp oluşturulmuş. Belki tamamlayıcı teknik olarak kullanılmış denilebilir. Ancak burada da büyük bir soru işareti çıkar. Neden Mısır’ın genel inşaasında bu muazzam ve kolay teknik kullanılmamış? Size de saçma gelmiyor mu? Hem böyle bir tekniğin olacak hem de ülkeni, kalelerini, ambarlarını, saraylarını bu teknikle yapmayacaksın. Çok saçma. Ayrıca Mısır’ın genelinde görülen ve ülkemize dahi getirtilen ”dikili taşları” bu şekilde elde etmek daha kolayken neden yırtınıp pembe granitten kesmişler? Bu bile çok zordur.
    Hadi bu piramitler bu saçma teoriyle açıklandı diyelim, hala uzmanların asla açıklayamadığı ve modern teknolojinin bile yetersiz kaldığı, CNC&lazer keskinliğinde ve kesinliğindeki çalışmalar nasıl açıklanacak? Boşuna yırtınmasınlar, o dönemde bilinen aletler halat, bakır ve granit taşlardan ibaretti. Dediğim şeyler bu aletlerle yapılamaz. Hangi mühendise veya taş ustasına giderseniz gidin imkansız olduğunu söyler. Uzmanlar arkeologlara karşı artık. Uzmanlıklarımız onların teorileriyle örtüşmüyor. Çocuk masalı anlatmasınlar.

  2. 01 Aralık 2014, 15:19

    bizler kuran ı kerim 5 ayettinde allah bize buyurduki ey insanlar ben nice 18 bin alem yarattım içlerinizden daha doğmadan donanımlı bir şekilde ana rahmine yerleştirdim ve nitekim bazı varlıklarda yarattım kimini 1 canla kimini 2 canla yarattım.içlernizden ahir zamanda insan süretinde kitabul el burhanı yolladın baş muhafız olarak insan süretinde yaratıldı.

  3. 01 Aralık 2014, 15:20

    biz 12 kutup geldik 21 peygamberin mührü ile şerifi olarak geldik

  4. omer des
    11 Mart 2015, 10:33

    Zaten kuran ı kerimde bu bilgi vardı Firavun: Ey ileri gelenler! Sizin için benden başka bir ilâh tanımıyorum. Ey Hâmân! Haydi benim için çamur üzerine ateş yak (ve tuğla imal et), bana bir kule yap ki Musa’nın tanrısına çıkayım; ama sanıyorum, o mutlaka yalan söyleyenlerdendir, dedi.
    Kasas suresi 38 . Ayet

  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın